3. 7. 2013

Recenze - Dexter: A Beatiful Day

Proč ne, tohle tu bude jako první. Stejně to skutečně nikoho nezajímá, ani ty mocné utajené skupiny, co vládnou světu a na svých setkáních se smějí ďábelským smíchem a jí chilli papričky na svačinu.


Začátek konce. I když ten konec měl být tak před čtyřmi sezónami. Ale kde by pak byly ty milióny.
V úvodu Dexter vede úžasný život s dobrou prací, synem, "přítelkyněmi" a samozřejmě s časem na své koníčky. Jistě, že ve skutečnosti v práci dorazí doktorka Vogelová, která může potenciálně ohrožovat jeho koníček a celkovou existenci na svobodě, syna hlída asi jako nějaký otravný kus nábytku v kufru auta co nemá kam dát, jeho vztah s Debrou "překvapivě" zaniká, žadná preciznost u koníčku, prostě do někoho bodnem nůž za běhu a tadá.
Vogelová ho okamžitě zviklá, protože je neuroložka a expertka na psychopaty, ale především se na něj divně kouká. Najednou je zase až moc nejistý a začne kazit i vše okolo a celkově být nervní. Což je ten problém. Kde je ten klid, ten odměřený přístup ke všemu, nenechat emoce ovlivnit jeho chování?
Co sakra bylo to náhodné zabití toho zloděje šperků? A kdo nechává nehlídané odemčené auto s ospalým dítětem v noci, u ne zrovna bezpečného motelu?

Ach jo, Dextere, teď si jen chlapík s vážným problémem se vztekem, žadný sociopat.

Debra je jen prostě divná. Tak, asi je to taky způsob jak se vyrovnat s vraždou LaGuerty.
Jamie je docela krutá. Když to psali, nikomu nepřišlo zbytečně nemilé předstírat zájem o Angelovi city, zatímco se Quinn plíží s ložnice? To nestačilo prostě rozbít ten talíř?
A předpoklad doktorky Vogelové, že ji nemůže zabít kvůli Harryho kódu teda správný není. Copak nebylo minulou sezónu řečeno, že Dexter je prostě jen špatný? Proč by se měl nadál řídit pouze jen kódem, stejně poslední dobou tak nějak zabíjí všechny na potkání. Pokud se s ním nechce vyspat, to pak mají prodloužený život v seriálu o jednu sérii a pak se vypaří z Dexterova světa.

V téhle epizodě bylo tolik věcí špatně, kterým se dalo vyhnout. Nebylo to příšerné, ale rozhodně to nebylo nic skvělého. Pořád je tu potenciál to zlepšit a mít dobré finále, ale už to není to samé jako ze začátku. Asi je dobře, že už nebude zatěžovat životní prostředí s takovým množstvím igelitu.
 Hodnocení: 5/10

Hm.

Toť vše.


Žádné komentáře:

Okomentovat